Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI i PLIKÓW COOKIES LUBELSKIEJ FUNDACJI ROZWOJU

Polityka skierowana jest  do  użytkowników  strony  internetowej  https://pożyczkaunijna.pl. W Polityce zostały opisane zasady gromadzenia oraz wykorzystywania danych użytkowników serwisu, które są gromadzone bezpośrednio od nich lub za pośrednictwem plików cookies oraz podobnych technologii.

Administrator danych i kontakt do niego.

Administratorem danych gromadzonych w związku z korzystaniem z Serwisu jest Lubelska Fundacja Rozwoju z siedzibą w Warszawie 00-120, ul. Złota 59 adres do korespondencji: 20-111 Lublin, Rynek 7;  KRS 0000052371  tel. 81 528 53 01, e-mail: iod@lfr.lublin.pl. W sprawach związanych z przetwarzaniem Państwa danych przez Administratora można kontaktować się z wykorzystaniem powyższych danych adresowych.

Zakres zbieranych danych.

  1. Serwis umożliwia Pani/Panu kontaktowanie się z Administratorem i przekazanie mu Pani/a danych identyfikacyjnych, kontaktowych, a także związanych z treścią wiadomości.
  2. Podczas korzystania przez Panią/Pana  ze strony internetowej automatycznie zbierane są dane dotyczące użytkownika tj.  adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki,  typ systemu operacyjnego. Dane mogą być zbierane przez pliki cookies (tzw. ciasteczka) oraz mogą być zapisywane w logach serwera.

Źródło danych.

Źródłem danych jest osoba, której dane dotyczą tzn.: jeżeli kontaktowała się Pani/Pan z Administratorem, dane zostały udostępnione nam bezpośrednio od Pani/a, są to dane w zakresie: imię, adres e-mail udostępnione w formularzu kontaktowym oraz  inne dane zawarte we wniosku o udzielenie pożyczki.

Cel i podstawa prawna przetwarzania danych osobowych.

Dane gromadzone są w celu:

  1. udzielania odpowiedzi na zadane pytania,
  2. złożenia wniosku o udzielenie pożyczki
  3. prowadzenia korespondencji w celu załatwienia sprawy,

Dane  zbierane automatycznie Administrator danych wykorzystuje w celu

  1. prawidłowego funkcjonowania, konfiguracji, bezpieczeństwa i niezawodności strony internetowej,
  2. monitorowania stanu sesji,
  3. dostosowania wyświetlanych informacji do preferencji użytkownika,
  4. analiz, statystyk, badań i audytu wyświetleń strony internetowej.

Zgodę na przechowywanie lub uzyskanie dostępu do cookies przez Administratora danych użytkownik wyraża zapoznając się pod podczas pierwszej wizyty na stronie internetowej z komunikatem o wykorzystaniu plików cookies, zamykając tenże komunikat i nie zmieniając domyślnych ustawień swojej przeglądarki stron www. Użytkownik  w dowolnym momencie może zmienić sposób korzystania z  plików cookies za pomocą ustawień przeglądarki zainstalowanej na urządzeniu użytkownika.

Prawo do wycofania zgody.

Zgodę na przetwarzanie danych kontaktowych może Pani/Pan wycofać w dowolnym momencie kontaktując się z Administratorem. Wycofanie zgody może utrudnić lub uniemożliwić kontakt z Panią/em.

Obowiązek lub dobrowolność podania danych

Podanie danych przez Panią/a w celach związanych z obsługą sprawy jest dobrowolne, ale niezbędne. Ich niepodanie może utrudnić lub uniemożliwić rozpatrzenie zapytania.

Uprawnienia wynikające z RODO w zakresie przetwarzanych danych

Ma Pani/Pan prawo:

*    żądać od Administratora wglądu do Pani/a danych, a także otrzymania ich kopii (art. 15 RODO);

*    żądać od Administratora sprostowania lub poprawienia danych (art. 16 RODO) – w odniesieniu do żądania sprostowania danych, gdy zauważy Pani/Pan, że dane są nieprawidłowe lub niekompletne;

*    żądać od Administratora usunięcia danych (art. 17 RODO);

*    żądać od Administratora ograniczenia przetwarzania (18 RODO) – np. gdy zauważy Pani/Pan, że dane są nieprawidłowe – może Pani/Pan żądać ograniczenia przetwarzania swoich danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość tych danych);

*    wniesienia skargi w związku z przetwarzaniem przez Administratora Pani/Pana danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Odbiorcy Pani/Pana danych osobowych

Odbiorcami Pani/a danych osobowych mogą być wyłącznie podmioty, które uprawnione są do ich otrzymania na mocy przepisów prawa. Ponadto Pani/a dane mogą być udostępnione  dostawcy hostingu, serwera poczty e-mail.

Pani/ Pana dane  nie będą  transferowane poza Europejski Obszar Gospodarczy.

Czas przechowywania danych

Pani/a dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody lub do czasu załatwienia sprawy, a następnie do upływu okresu przedawnienia roszczeń stron związanych z jej realizacją.

Wykorzystywanie plików cookies oraz podobnych technologii

Pliki cookies, to pliki tekstowe niewielkich rozmiarów wysyłane do komputera lub innego końcowego urządzenia użytkownika podczas przeglądania strony internetowej. Pliki cookies zapamiętują preferencje użytkownika co umożliwia podnoszenie jakości świadczonych usług, poprawianie wyników wyszukiwania i trafności wyświetlanych informacji oraz śledzenie preferencji użytkownika. Użytkownik może zrezygnować z cookies (lub odpowiednie ustawienie preferencji ich wykorzystania przez używaną przez siebie przeglądarkę stron www) wybierając odpowiednie ustawienia w używanej przez siebie przeglądarce stron www.

Administrator danych  korzysta z rodzajów cookies wymienionych poniżej:

  1. Pliki niezbędne – pliki mające kluczowe znaczenie, umożliwiające użytkownikom poruszanie się po Stronie Internetowej i korzystanie z jej funkcji, takich jak dostęp do bezpiecznych obszarów na Stronie Internetowej.
  2. Pliki wydajnościowe – zbierają informacje o tym, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony internetowej, które części strony internetowej odwiedzają najczęściej.
  3. Pliki funkcjonalne – rejestrujące wybory dokonywane przez użytkowników (takich jak nazwa użytkownika, język lub region, w którym użytkownicy przebywają).